De aardappel in je school

Tijd om onze jongste generatie opnieuw in contact te brengen met het basisvoedsel waarmee hun ouders, grootouders en overgrootouders zijn opgegroeid... de aardappel.

Aan de slag met aardappelen!

Een les, een knutselwerkje, een bedrijfsbezoek... Er zijn tal van activiteiten die je met de klas kan doen rond aardappelen. Heel wat klassen namen deel aan onze wedstrijd. Bekijk hier alle deelnemers.

Lessenpakket

Haal inspiratie voor je aardappelactiviteit uit onze lessenpakketten.

Deze lessenpakketten zijn opgemaakt in opdracht van VLAM. Ze voldoen aan de ontwikkelingsdoelen en de eindtermen van het onderwijs en zijn in de praktijk getest.

Bedrijfsbezoek

Breng samen met je klas een bedrijfsbezoek aan een aardappelteler, -handelaar of –verwerker in de buurt.

Plant je eigen aardappelen

Zin om zelf aardappelen te planten? Samen met de handleiding kan je zelf je eigen aardappeltjes poten, zien groeien en rooien.

De aardappel in je school